Κατηγορία: Σχολικές δραστηριότητες

Επιτυχής διοργάνωση του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χορού

Πραγματοποιήθηκε χθές Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στον χώρο του ΔΑΚ Ναυπλίου, το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύγχρονου και Παραδοσιακού χορού. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπήρξε σχεδόν καθολική. Συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές/-τριες, οι οποίοι απέσπασαν τον θαυμασμό του κατάμεστου σε θεατές ΔΑΚ Ναυπλίου.

Η διοργάνωση είχε την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων. Παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και απέστειλαν θερμά μηνύματα οι βουλευτές Αργολίδας, κ.κ. Ιωάννης Γκιόλας και Ιωάννης Μανιάτης.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Γαληνός, εκπροσωπώντας τόσο τη Διεύθυνση, όσο και την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) ως πρόεδρός της. Η επιτυχία της εκδήλωσης δημιουργεί ήδη τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει στο μέλλον θεσμικό χαρακτήρα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά στον κ. Δήμαρχο, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν, ιδιαιτέρως δε στους Διευθυντές/-τριες σχολικών μονάδων και στους Καθηγητές/-τριες Φυσικής Αγωγής.

Τέλος απευθύνουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας, στους πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ, τους μαθητές/-τριες των σχολείων μας, που απέδειξαν με την συμμετοχή τους τις αξιοθαύμαστες δεξιότητές τους.

Συνημμένα αρχεία

Νέα και Ανακοινώσεις Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων

Tο blog του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ενημερώνεται συνεχώς με νέα και ανακοινώσεις. Μπορείτε να το επισκεφθείτε από εδώ.

Ημερίδα για την εθελοντική δωρεά αίματος και μυελού των οστών

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο εθελοντών “ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ” του νομού, θα υλοποιήσει Ημερίδα με αντικείμενο την δωρεά αίματος, μυελού των οστών και ομφαλοπλακουντιακού αίματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών σε θέματα Αγωγής Υγείας.

Η Ημερίδα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και μπορούν να την παρακολουθήσουν μαθητές/-τριες της Γ Λυκείου, των σχολείων της Άργους και Ναυπλίου. Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επιστήμονες – Πανεπιστημιακοί καθώς και μέλη του Συλλόγου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από ώρας 11:00 έως 13:00 την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 τις ίδιες ώρες, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου

Συνημμένα αρχεία

Μουσική εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου

Το ΓΕ.Λ Κρανιδίου και ο Σύλλογος Γονέων κ΄ Κηδεμόνων διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τον τραγουδοποιό Λουδοβίκο των Ανωγείων και τίτλο «Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά» στις 4 Ιανουαρίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. (περισσότερα…)

Συνημμένα αρχεία

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ. η πολυφωνική χορωδία και η ορχήστρα πνευστών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα δώσουν συναυλία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα της πολυφωνικής χορωδίας περιλαμβάνει τα εξής:

«Carol of the bells» (Ουκρανικό παροδοσιακό)

«Γλυκιά του κόσμου ελπίδα» – Από τα Πάθη κατά Ματθαίον (J.S. Bach)

«Menuetto» – Swinging Bach

«Sometimes I feel like a motherless child» (spiritual). Τραγουδάει η μαθήτρια Στάσα Μουτζούρη

«Jingle Bells Rock»

«Monologue» (Lyrics: Tsvetaeva Marina – music: Pauls Raimonds). Τραγουδάει η μαθήτρια Κλεοπάτρα Κουτσουρού.

Διεύθυνση Χορωδίας: Βασίλειος Ρώτας

Η ορχήστρα πνευστών του Σχολείου θα ακουστεί στα ακόλουθα μουσικά κομμάτια:

«Jingle Bells»

«Άγια Νύχτα»

«Oh yo come Faithful»

«Christmas Carol»

«Angels Christmas»

«Joy the world»

«Ελληνικά κάλαντα Χριστουγέννων»

Υπεύθυνοι καθηγητές ορχήστρας πνευστών: Νικόλαος Παπαηλιού – Ηλίας Δημόπουλος

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 έχει επιδείξει έντονη καλλιτεχνική δράση τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και μουσικούς όπως τον Γιώργο Κατσαρό, τον Νίκο Ξυδάκη, την Αρετή Κετιμέ καθώς και με μουσικά σχολεία του εξωτερικού (La jolla day country music school, Mokranjac). Έχει δώσει συναυλίες στην Κάτω Ιταλία, τη Ρώμη, τη Σμύρνη (συνεργασία με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών IKSEV και τον γνωστό Τούρκο μουσικό Evrim Atesler) και στο Βελιγράδι. Έχει συμπράξει με τα μουσικά σχολεία του Ιλίου, της Πάτρας, της Χίου, του Ηρακλείου και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς χορωδιών αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ (Καρδίτσα, Ξάνθη κ.ά.).

Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα, Τηλ. 2132139572, 2132139517

Νέα και Ανακοινώσεις Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων

Tο blog του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ενημερώνεται συνεχώς με νέα και ανακοινώσεις. Μπορείτε να το επισκεφθείτε από εδώ.

Περιβαλλοντικές Δράσεις σχολικού έτους 2016 – 2017

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Νέας Κίου, σχεδιάζει για την εβδομάδα από 10/10/2016, την υλοποίηση δράσεων ανά Σχολική μονάδα με περιεχόμενο περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών, σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και των συνθηκών για μία βιώσιμη Πόλη.


Θα παρουσιαστεί το υλικό από τις δράσεις των Σχολικών μονάδων.

Ενημερωτική ομιλία για την διατροφή των εφήβων

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, πραγματοποίησαν ενημέρωση για την διατροφή, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Έγινε αναφορά στην «Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για τους εφήβους» και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος.

Ειδικότερα οι μαθητές/-τριες των τάξεων του Λυκείου ενημερώθηκαν για τις διατροφικές συνήθειες, που αποτελούν προϋπόθεση για καλή υγεία και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με το θέμα.

Παρουσιάστηκαν τα παρακάτω:

  • Ομάδες τροφίμων και θρεπτικά συστατικά

  • Συχνότητα και τύποι γευμάτων

  • Διατροφικές συστάσεις και προτεινόμενες μερίδες κατανάλωσης

  • Πρακτικές συμβουλές για το φαγητό στο σχολείο

  • Φρέσκα και τοπικά προϊόντα σε αντίθεση με τα μεταποιημένα

Τέλος, έγινε αναφορά στην διατροφή του αθλούμενου εφήβου.

Η ενημέρωση τελείωσε με παιχνίδι από τους μαθητές/-τριες με λαϊκές παροιμίες που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Συμμετοχή στη δράση ‘Wheeling2help’

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της εθελοντικής πρωτοβουλίας ‘Wheeling2help’, διοργανώνουν την Τετάρτη 28/9/2016 βιωματικό εργαστήριο εικαστικής παρέμβασης σε ποδήλατα στην πλατεία Φιλελλήνων στις 18:00 – 20:00 μ.μ. καθώς και εκθέσεις έργων ζωγραφικής των παιδιών με θέμα το ποδήλατο, την ασφαλή χρήση του και τα πολλαπλά οφέλη από αυτήν.

Συντονιστές του εργαστηρίου θα είναι η εκπαιδευτικός – εικαστικός Μάρα Μάγδα, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας Μάρα Ελένη, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας Γιατράκος Ιωάννης και άλλοι εθελοντές εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν στη δράση Wheeling2help και στο συγκεκριμένο βιωματικό – εικαστικό εργαστήριο, θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Συνημμένα αρχεία